Owwww nou begrijp ik het. Dit kabinet bezuinigt er niet zomaar op los, ze bieden ook perspectief! Dit jaar de broekriem en volgend jaar kunnen de lonen ietsje omhoog. En dan gaan we vruchten plukken volgens de Geus in Buitenhof. In elk geval in de vorm van kennis blijkbaar. Zou er nu namelijk al sprake zijn van lastenverlichting, dan zou de burger er niets van ‘leren’. Wat moet zij dan leren? Dat leven in een welvaartsstaat lang zo leuk niet meer is ofzo? Weet u het, weet ik het ..

Daarnaast bleek wel dat hij nog even tijd nodig heeft om nog wat afbraak te kunnen plegen. Verruiming van het ontslagrecht bijvoorbeeld. Want een oudere werknemer die vakkennis bezit, die kan zo overal aan de slag mocht hij ontslagen worden. *Ja, dat wist u ook niet he? Zie, we ‘leren’ nu al bij!* Momenteel worden mensen met een lange staat van dienst nog beschermd maar dat is helemaal nergens meer voor nodig. Kost alleen maar onnodig geld en gedoe enzo. Even advies vragen aan de SER voor de formaliteit (wie luistert er nog naar de SER heden ten dage, ha ha) en de verzorgingsstaat kan officieel de prullenbak in.

In elk geval is het allemaal veeeeel positiever dan u denkt. Dus. Nog een jaartje sappelen en mocht u ondanks alles baan en huis weten te houden, krijgt u zomaar loonsverhoging. En hebt u veel geleerd …

Wellicht kan u mij inlichten wat er te leren valt?