Nou hij is er, de site die u van alle zorgen rond zorgverzekeringen zal verlossen. Bij opening beledigde Hoogervorst en passant de gehele bevolking door weer eens op lompe wijze te stellen dat mensen niet nadenken over hun verzekering (zoals eerder de sympathieke ‘mensen kijken totaal niet uit hun doppen’). Blijkbaar denkt deze minister ook dat u beschikking heeft over een glazen bol, hij verwacht dat u bij voorbaat al precies weet welke zorg u in de toekomst nodig zal hebben. Dit in navolging van de glazen bollen die bij het UWV verstrekt worden zeker.

Maar het gaat natuurlijk om de site waar de ‘vergelijking onderhand voor u gemaakt wordt’. Jammer dat de service gegevens twee jaar oud en dus weinig betrouwbaar zijn. Daarnaast blijkt het toch wat meer zoek- en denkwerk te vereisen dan op het eerste gezicht lijkt. Na het invullen van de zes belangrijkste kenmerken in een verzekering bijvoorbeeld, krijgt u een overzicht wat uitgesmeerd is over vier pagina’s en waarvan zeker de helft rechts uit beeld valt. Ook vrij irritant is dat de pagina ververst bij elk kenmerk wat u aanvinkt. De webmaster geilt op kijkcijfertjes? Een snel bezoekje leverde de site zo al 43 hits en mij RSI op, zonder al te weten welke verzekering voor mij de beste zou zijn.

Een geluk, ik bezit de wetenschap dat – ondanks het grenzeloos optimisme van minister Hoogervorst – geen enkele verzekeringsmaatchappij mij nog accepteert voor een aanvullende verzekering. De mensen die wel gebruik kunnen maken van een zekere keuzevrijheid zou ik aanraden gewoon brochures op te vragen en zelf aan het vergelijken te slaan.