Vandaag kreeg ik een brief in de bus van het UWV. Dat vast wel bekend is dat er vanaf 1 oktober 2004 herkeurd wordt maar dat zij begrijpen dat dat misschien vragen oproept. Dus organiseren zij informatiebijeenkomsten waarbij een verzekeringsarts, een arbeidsdekundige en nog wat mensen verteld wordt wat men moet verwachten van de herkeuringsgesprekken enzo. Wil je daarheen moet je er snel bij zijn want vol is vol en aantal genodigden beperkt enzo. Val je buiten de boot, niet getreurd. Tot 2007 worden deze bijeenkomsten georganiseerd. Dat dan de meeste mensen toch wel gekeurd zullen zijn lijkt niet relevant(?).

Nou is het toch heel netjes dat er veel aan voorlichting gedaan wordt. Alleen jammer dat de bijeenkomst in een andere plaats gehouden wordt en niet makkelijk bereikbaar is (met openbaar vervoer zou ik niet eens meer terug naar huis kunnen, de bussen stoppen hier nogal vroeg op de avond) en dan ook nog eens drie en een half uur kan duren. Niet om een gegeven paard in de bek te willen staren hoor, maar hoeveel arbeidsongeschikten gaan dat redden? Vanaf hier zou het snel al een uurtje of zeven in beslag nemen alles bij elkaar (ha ha) en het is niet onhandig als je de informatie ook daadwerkelijk oppikt nietwaar. Je zou bijna gaan denken dat het een keuringstestje is? 😉

Enfin, gelukkig was de infobrochure die eerder is verstuurd al stikduidelijk en ook Perspectief (kwartaalblad met info van het UWV) heeft al vol gestaan met hoe en wat. Dus ik ga er maar vanuit dat er weinig toevoegende waarde zal zijn en ik er niet al teveel mee mis. Het idee is goed moet je maar denken ..

Update: Je zou voor de lol eens de ‘actieplanner’ van WAO naar werk eens moeten doen. Wie daar uitkomt en ook wat aan heeft, die kan zo weer aan het werk 😀