[[image:sponge1.jpg::left:0]]Conservatief Amerika heeft de oorlog verklaard aan SpongeBob SquarePants. Het immer goedgeluimde sponsje uit de gelijknamige tekenfilmserie lijkt de onschuld zelve, maar zou in werkelijkheid propaganda maken voor tolerantie tegenover homoseksuelen. Dat meldde The New York Times donderdag.

SpongeBob figureert in een nieuwe videoclip die kinderen meer verdraagzaamheid moet bijbrengen voor mensen uit andere culturen of met een andere levensstijl. Volgens Focus on the Family wordt SpongeBob gebruikt om kinderen te manipuleren en mogelijk zelfs te hersenspoelen. Volgens een advocaat van de makers van de clip hebben degenen die dat beweren “medische hulp” nodig. De clip zou juist bedoeld zijn om de christelijke opdracht “heb uw naaste lief” te promoten.

[[image:sponge2.jpg::right:0]]SpongeBobs seksuele geaardheid is al langer onderwerp van speculaties. Zo loopt hij voortdurend hand in hand met zijn vriendje Patrick en kijkt hij graag naar de fictieve serie Meerminman en Mosseljongen. Hele artikel

Och en wee! Het is de bedoeling dat de clip op duizenden scholen door Amerika heen vertoond gaat worden. Hoeveel homosexuelen zal dat wel niet gaan opleveren!!