Het is toch erg, moet ik opzoeken of het verrassing of verassing is. Hoewel dat laatste toch wel een eng fenomeen zou zijn :-D. Anyhoe, gisteren lag mijn site plat maar vandaag ben ik vroeg wakker. Eerst even mijn gedachten bij elkaar rapen ..

Ok, gisteren stond er tot onze verrassing ineens een (ingehuurde) mijnheer van de woningbouw voor de deur. Omdat het onderhoudsbedrijf failliet is, zij nogal wat zooi hebben achtergelaten en ik maandag een klacht had ingediend, kwam hij vragen wat er hier nog speelde. Genoeg dus ik heb de oren van zijn hoofd geluld meteen. Hoofdpunten: het is hier nog steeds zo vochtig als de pest en alle onderzoeken daarnaar zijn verdonkermaand en we betalen ons blauw aan gasverbruik maar dat interesseerde niemand wat. Daarnaast doet de verwarming het wisselvallig en hebben we ineens het genot van het geluid van watervallen sinds de radiotor is vervangen en de leidingen niet ontlucht kunnen worden.

Nog verrassender, hij nam alles vrij serieus en zei toe zijn best te gaan doen zo veel mogelijk op zoek te gaan naar het probleem. Zonder garantie dat zij het ook gaan vinden maar goed, het is meer dan het was eeh. Hem viel bij binnenkomst ook op dat je tegen een muur van vochtige lucht aanwandeld, dat de gasrekening volslagen belachelijk is (volgens hem 2,5 keer het gemiddelde van alle anderen in deze zeer lange straat) en dat wij uniek zijn met dit probleem hier. Het was een beetje jammer dat hij wel begon over het feit dat we huisdieren hebben en dat die zorgen voor meer vocht in huis (welja, ik heb mijn leven al huisdieren maar nog nooit een huis bewoond wat zo vochtig was als hier. Integendeel, vorige woonplaatsen hadden we altijd last van te droge lucht). Er kwam achteraan dat hij er niets mee bedoelde en dat hij het niet als oorzaak aanwees maar hij noemde het toch maar vier keer in het kwartiertje dat hij hier was. Dat er in de slaapkamer twee waterfilters stonden die elk een enorme schuur moeten kunnen droogleggen en hier samen nog niet eens geheel de slaapkamer, verbaasde hem niets (heu?).

Flauwe anekdote. Omdat een deel van de verwarming steeds uitvalt hadden we net alles opengedraaid en op 23 graden gegooid om te kijken of zo de lucht misschien via de ketelontluchter zou verdwijnen. Het was hier dus om kapot te gaan en precies dan komt die mijnheer hier!! Die natuurlijk zei ‘het is wel erg warm hier, ik weet niet of dat altijd zo is’. Neeeeeee, normaal staat de helft van de radiotoren uit en zetten we de verwarming niet zo hoog. Hopelijk geloofde hij het šŸ™‚

Enfin, gegeven paarden niet in bek koekeloeren. Nog geen uur later belde er een verwarmingsbedrijf en die gaan morgen het cv-systeem en de ketel nog eens nakijken en hopelijk een en ander vast verhelpen. De mijnheer weet dus van wanten! :cheer: Zou het goedkomen?