Maandagen zijn al niet fijn en ellende komt altijd tegelijk he? Enfin, de WW-uitkering is nog niets mee gedaan. Natuurlijk zou ik zeggen, bij het UWV is zelden iets in een keer goed gegaan. UWV beweert gegevens opgevraagd te hebben van het uitzendbureau waar Steef voor het laatst gewerkt heeft, uitzendbureau beweert van niets te weten, UWV gaat nu ‘uitzoeken waar de aanvraag heen gestuurd is’. Je zou denken dat dat zo op te zoeken is maar UWV moet zichzelf aan het werk zien te houden, dus alles is moeilijk lastig tegenwoordig. Na volgende week kunnen we een voorschot aanvragen maar die voorschotten kennen we wel, dan krijg je een onnoemelijk laag bedragje omdat ze plotsklaps allemaal niet kunnen rekenen. En ze willen niet per ongeluk ‘te veel geven’ dus ‘blijven aan de veilige kant’.

Daarnaast ging natuurlijk de auto opnieuw stuk. Net via familie en de schroot opgelapt en door de keuring gekregen, valt de versnellingsbak uit elkaar. Het hele geintje gaat dusdanig kosten dat we moesten kiezen voor een andere oplossing, goedkoop de auto van broertje overnemen. Zonder auto hoef je geen baan te zoeken in deze contreien dus een tijd autoloos is geen optie. Gelukkig was daar mijn onnoemelijk lieve vader die ons het geld gaat lenen, zonder hem hadden we al drie keer op straat gestaan.

Verder doet de verwarming het nog steeds niet helemaal naar behoren ondanks het uitgebreide bezoekje van de monteur. Die leidingen he, dat blijft een hekel punt duidelijk. Je kan de radiotoren wel ontluchten tot je er bij neer valt, zolang de leidingen niet ontlucht kunnen worden blijft het licht problematisch.

Geen wonder dat mijn bloeddruk hoog is …

PSje: van MeisjeMeisje kreeg ik het ‘geen stokje maar de dildo‘ toegeworpen, dus binnenkort wat aangenamer leesvoer.