Zoals altijd loop ik wat achter met loggen dus ook nu. Van de week kwam de Nieuwe Revu uit met een speciale actie ter promotie van het legaliseren van weed. Dus hadden ze maar liefst twee zaadjes medische cannabis bijgevoegd en een gidsje hoe te kiemen, planten, knippen etc. En de nergens op slaande uitroep dat we 2000 euro aan planten konden kweken (twee zaadjes mediweed, dan ben je wel een superkweker!). Helemaal voor de legalisatie van weed en fervent weedgebruiker wilden wij deze Nieuwe Revu dus wel inzien. Dat ging nog niet makkelijk en en passant komen de merkwaardigste gedachten boven. Zo had men drie seconden voor wij bij de tijdschriften kwamen besloten dat de tijdschriften uit het schap moesten. Na wat geginnegap en gezeur kregen we van de supermarkt mevrouw stiekem een tijdschrift wat we bij afrekenen meteen in de tas moesten laten verdwijnen opdat de mijnheer van de supermarkt het niet zou zien (wordt gerunt door een stel ja). De hamvraag was wel waarom het tijdschrift uit het schap was gerukt.

Verschillende verklaringen passeerden de (Nieuwe) revue. Zo dacht de mevrouw dat het illegaal was alsof er dertig euro weed bijgevoegd was ofzo. De kassiere zei “ja, er wonen hier veel allochtonen in de buurt he” Toen ik dom verbaasd zei ‘watte?’ werd het eerst verduidelijkt met “buitenlanders, die wonen hier veel”. Op de vraag wat dat er dan mee te maken had zei ze ‘veel criminelen’. Later legde iemand mij uit dat ze waarschijnlijk bang was dat het tijdschrift gejat zou worden. Alsof twee zaadjes de moeite zijn en allochtonen per defintie crimineel. Een ander vond het politiek onverantwoord en was duidelijk niet erg voor legalisering. Op mijn uitroep dat ik ook weed rook keek men alleen maar wat naar het plafond, het was duidelijk niet de respons die men verwachte of noodzakelijk vond.

Enfin, ik vind het een prima actie. Legaliseren die hap, het zou eens tijd worden!