Low fat op produkten boordevol suiker, suikervrij gecompenseerd door een flinke lel vet of allerlei kunstmatige middeltjes. Omgebouwde plantjes zodat zij onaantrekkelijk worden voor insecten en ingespoten dieren die twee keer zo sappig groeien. Het bureau van de voeding die haar goedkeuring op ‘kouwen uit een flesje’ laat plakken met de uitspraak dat het gelijk staat aan twee stuks fruit maar vergeet te melden dat er net zoveel suiker is toegevoegd als in twee repen chocola. Amerika heeft nu iets nieuws daar aan toe te voegen: gemanipuleerde chips. Het plantaardig middel phytosterol wordt toegevoegd om zo als vette snack toch het cholesterol te kunnen verlagen. Onder het mom ‘als mensen er niet af kunnen blijven, moeten we ze maar tegemoet komen’.

Persoonlijk vind ik de toegevoegde middelen veel enger eigenlijk. Wat u?