Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) zwakt zijn beleid voor roken in verpleeg- en bejaardenhuizen iets af. De tehuizen mogen met voorstellen voor rookvrije zones voor bewoners komen. (…) Wel moet het antirookbeleid worden nageleefd. De Voedsel-en Warenautoriteit zal hier op toezien. De minister wil zo voorkomen dat het rookbeleid wordt afgezwakt als de tehuizen weten dat ze toch geen boetes krijgen. Bron

Wat leven wij toch in een bizar truttig land. Als je niet beter zou weten, zou je bijna denken dat de bejaarden- en verzorgingstehuizen (tehuizen ja, nee dat is geen typo) overal grijs van de rook staan. Of het niet al erg genoeg is dat je je hele hebben en houwen weg moet doen, overal op moet wachten en om moet vragen. Zou je ook maar moeten stoppen met roken of buiten met rolstoel en al in de sneeuw gezet moeten worden omdat Hoogervorst denkt dat hij iemand daar een plezier mee doet.

Minder regels was het toch?