leek het al een soap zoals hoge heren en dames elkaar in de media te lijf gaan rond het onderwerp ‘ME’, er komt nu wel een heel bizar staartje aan. De gezondheidsraad komt namelijk terug op erkenning van de ziekte:

Algemeen secretaris Menno van Leeuwen van de Gezondheidsraad komt vandaag in Medisch Meldpunt terug op erkenning van de ziekte. De Raad zegt nu de patiënt met CVS of ME wél officieel te erkennen, maar de ziekte niet.

Van Leeuwen noemt het een misverstand dat de Raad heeft gepleit voor een formele erkenning van de ziekte CVS. �Wij hebben gepleit voor erkenning van de patiënt, niet voor erkenning van de ziekte,� aldus algemeen secretaris Van Leeuwen. Radio nieuws uitzending hier te beluisteren ..

Iedereen betreurt het natuurlijk ten zeerste dat diezelfde patient op het verkeerde been is gezet door het rapport. Nou zeg maar gerust dat we genaaid worden waar we bij staan hoor. Niet alleen het rapport sprak duidelijk over de ziekte, ook minister Borst was in 26 verschillende uitzendingen te zien waarin zij zei “ME is een ernstige, invaliderende ziekte”. Kortom, hier is een handjeklap gaande.

Wat is dat bovendien voor achterlijke uitspraak? We nemen de patient wel serieus maar erkennen de ziekte niet. Dat zijn twee uitersten die niet in een zin te verenigen zijn lijkt me.