Vrouwen die tijdens een echtelijke ruzie tegen hun man schreeuwen, hebben daar nu een prima excuus voor. Uit wetenschappelijk onderzoek naar echtelijke ruzies is gebleken dat vrouwen die hun woede opkroppen vier maal zoveel kans hebben om aan een hartkwaal te overlijden dan vrouwen die wel uiting geven aan hun gevoelens.

Heetgebakerde mannen daarentegen doen er goed aan zich bij een echtelijke twist in te houden, zeggen de onderzoekers. Echtgenoten die ‘ontploffen’ tijdens een ruzie, lopen een grotere kans dan gemiddeld op een beroerte en 20% meer kans op hartritmestoornissen. Mannen die neerbuigend doen tegenover anderen hebben zelfs 30% meer kans op onregelmatigheden in de hartslag. Verder …

Gelukkig, ik heb onbewust verdomd hard aan mijn gezondheid gewerkt! Aangenomen dat schreeuwen tegen de computer of andere materiele zaken ook telt dan. U nog schreeuwend of stilzwijgend aan de gezondheid gewerkt?