Vandaag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben hier twee huisartsenpraktijken afgegaan in de hoop te kunnen switchen. De huisarts die ik nu heb kost me per keer vier strippen, minstens anderhalf uur en een forse bak energie. De laatste keer dat ik er alleen heen moest liep ik bovendien onderkoeling op omdat de bus terug het verkeerde bordje had opstaan en ik een ruim uur in de vrieskou stond (afgewisseld met vastvriezen aan een ijzeren bankje, welke mongool dat bedacht heeft!?). Waarom dan een huisarts genomen die een pokke eind weg zit? Tja, toen ik hier kwam wonen kreeg ik van de verzekering te horen dat nieuwelingen geen huisarts kregen vanwege het huisartsentekort. Ik mocht me wel bij schrijven bij mijn partner en ik was allang blij niet huisartsloos door het leven te hoeven. Inmiddels ben ik er echter toch wat slechter aan toe en moet ik vaker een bezoekje brengen dus tijd voor actie.

Enfin, de eerste praktijk wees me meteen al af. Overvol en ik had immers een huisarts dus helaas. Wel werd me duidelijk gemaakt dat de verzekering me een verhaaltje op de mouw had gespeld, nieuwe inwoners worden wel geaccepteerd. Nou daar kikkerde ik tenminste van op nietwaar :tap:

De tweede praktijk trof ik een assistente die haar best voor me ging doen maar het ook somber inzag. Ze begreep wel meteen dat een trip naar de huisarts een uitputtingsslag moest zijn vanwege de reis dus ik had goede moed. Die een uur later de bodem ingeslagen werd, ook deze huisarts kon me er echt niet meer bij hebben. Ook zij vertelde dat de verzekering me vierkant in de zeik had genomen (what else is new). Beiden hadden ook geen wachtlijst of iets dus de zoektocht was wel erg snel ten einde zo.

Een behoorlijk achterlijk systeem als je het mij vraagt. Zodra je verhuist naar de andere kant van Roosendaal heb je dus een probleem. En het lullige is, meestal ben je niet erg lekker als je naar de huisarts moet!