Binnen het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) zwelt de kritiek op de nieuwe WAO aan. Keuringsartsen en arbeidsdeskundigen hebben grote moeite met de strenge herbeoordelingen en laten daarom van zich horen. Anoniem. ,,Triest dat het zo moet, maar er schijnen al mensen op non-actief te zijn geplaatst.” Verder lezen …

Het komt steeds vaker in het nieuws. Verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen raken in gewetensnood, zij vinden zelf dat ze mensen goedkeuren die wel degelijk arbeidsongeschikt zijn. Hoe bizar is dat?! Ondertussen is de politiek dolgelukkig. “Ongeveer de helft van de eerste WAO’ers die onlangs een herkeuring hebben ondergaan, is deels of geheel goedgekeurd. Hun uitkering zal worden stopgezet en ze worden ‘weer op het spoor naar werk gezet’, aldus een woordvoerder van minister De Geus van Sociale Zaken donderdag.” Verder lezen …

Het is jammer dat het personeel van UWV geen echte stelling durft te nemen. Dat enkelingen bang zijn voor hun baan is logisch, maar gezamenlijk zouden zij meer kunnen bereiken dan anoniem naar de media lekken waarna er natuurlijk niets mee gebeurd …