Het is weer eens zover. Gaf eerst het niet erkennen van ME en het bestempelen als gedragsprobleem al scheve ogen in de maatschappij, vanaf vandaag zijn de WAOers opnieuw aan de beurt. Tenslotte is van de eerste groep gekeurden 50% goedgekeurd en Jan Doedel trekt al snel zijn kortzichtige conclusie: 50% van de WAOers fraudeerden! Waarbij de discussie over ‘vage klachten’ eveneens nieuw leven ingeblazen krijgt (natuurlijk). Sommige Bavianen dragen dat erg ver. Zojuist las ik op een forum dat vroeger mensen met ME, Fibromyalgie en dergelijke aandoeningen gewoon dood gingen en dat dat in deze tijden maar opnieuw mag gebeuren, anders is de gezonde werkende mens maar de lul enzo. Ultieme solidariteit?

Overigens mag duidelijk zijn dat duo Hoogervorst en de Geus enkel uit de spreekwoordelijke nek kletste toen zij de kamer verzekerden dat mensen met ME niet anders gekeurd zullen worden als voorheen. “Volgens een analyse van het UWV is 20 tot 30 procent van de nu goedgekeurde gevallen te verklaren uit het strenger beoordelen van arbeidsongeschikten met klachten waarvoor moeilijk een objectieve diagnose kan worden gesteld. Dit zijn psychische klachten, maar ook bijvoorbeeld RSI of chronische vermoeidheid.”

Het was een gezellig dagje, ik voelde me maatschappelijk zeer geliefd …