“Minister Zalm van Financiën denkt dat het beter gaat met de economie dan het Centraal Planbureau heeft berekend. Zalm denkt dat de cijfers van het CPB, 1% groei dit jaar en 2,5% volgend jaar, aan de sombere kant zijn. Het kabinet krijgt signalen dat het beter gaat. Zalm wijst onder meer op het toenemende aantal vacatures.”

Op zich al een hele prestatie van Gerrit, als enige door de enorme reorganisaties heen vacatures zien die zelfs het CWI nog niet heeft kunnen ontdekken. Daar lijkt dit hele kabinet op getrained: sla alle adviezen en ramingen van welk adviesorgaan ook gewoon in de wind. Zeggen zij A dan zo hard mogelijk B roepen! Ongeacht de deskundigheid van de andere en ondeskundigheid van de eigen partij.

Maar goed, het begrotingstekort is in elk geval vele malen lager dan gedacht en na het zuur kwam het zoet. Dus kom maar op zou je zeggen! Helaas: “Zalm vindt wel dat het extra geld dat hij binnenkrijgt door de aantrekkende economie niet meteen over de balk moet worden gesmeten.”

Nee stel je voor, de bevolking zal eens verwend raken. Volgend jaar als de verkiezingen gaan naderen is vroeg zat voor ‘kadootjes’. Eerst wat onzinnige maatregelen er door drukken en snel wat accijnsen heffen op voedsel enzo …