Voor de mensen die wat ongerust waren onlangs vanwege hoge bloeddruk bij CiNNeR, hij is inmiddels (door medicijnen welliswaar) dalende. Sowieso lijk ik last te hebben van ‘witte jassen hypertensie’. Heb vandaag een bloeddrukmeter gekocht en de eerste meting kwam ongeveer overeen met die bij de huisarts vanmiddag. Maar toen ik wat ermee aan het spelen en proberen was en nog wat metingen deed om het geheugen uit te proberen, werden de waardes aanmerkelijk lager tot bijna gezond!

Overigens viel mij op dat iedereen die ik om informatie vroeg, zelf een bloeddrukmeter had en die ook behoorlijk vaak gebruikt. Van de apotheker tot het meisje bij de drogist, van de cassiere bij de supermarkt tot de mevrouw van de ANWB (waar ik hem gekocht heb, ja ja, ze verkopen daar een bloeddrukmeter), allemaal meten ze van enkele keren per dag (?!) tot minimaal enkele keren per week. Geen van alleen mankeerde iets overigens, het was duidelijk vergelijkbaar met het op doen van deodorant of wassen van de haren.

Heeft u ook een bloeddrukmeter?