PvdA stak een stokje voor de grondswetwijziging die nodig was voor een gekozen burgermeester. Ik kan er niet wakker van liggen, in mijn ogen was het al geen best plan. Ik ben niet zozeer voor benoeming door de kroon, maar eerder voor een benoeming door de gemeenteraad. Kan het volk kiezen, krijg je namelijk van die Amerikaanse toestanden he. Elke debiel kan burgermeester worden en de meest bekende doch niet de meest aangewezen persoon wint zo’n verkiezing. Georgina Verbaan bijvoorbeeld .. Ook de redenering van PvdA kan ik nog wel volgen. Wellicht is het beter eerst de zaken uit te vechten en te regelen voor je een grondwetswijziging toepast, in plaats van andersom (met wellicht in het achterhoofd dat PvdA in de Tweede kamer werkelijk niets meer te zeggen heeft, wat het kabinet ook wil beslissen). Dit kabinet probeert elke maatregel er binnen enkele maanden door te jassen alsof er geen morgen is ( Laten we hopen dat er in elk geval geen volgende termijn zal zijn).

Maar deze perikelen gaven vooral de enorme schijnheiligheid van D’66 aan. Zo zien we Boris Ditrich op Ned. 2 uitroepen “Mensen moeten veel meer het lot in eigen hand kunnen hebben, veel meer te zeggen hebben” en “Wat ik aan de kaak wil stellen is dat de PvdA totaal ongeloofwaardig is geweest. Daar wil ik het over hebben” Ja ja, en dat uit de mond van een fractievoorzitter die absoluut niet in het kabinet zou stappen vanwege het grote verlies van de partij bij de laatste verkiezingen. Waarbij het niemand interesseerde wat de kiezer wilde, alzeker D’66 niet!