Elk kwartaal komt er een nieuwe uit: UWV Perspectief. Een blad “bestemd voor mensen met een WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering”. Er staat een deel informatie in en natuurlijk de nodige illustraties van WAOers waarbij altijd weer opvalt dat men alleen de walgelijk positieve ‘gevallen’ uitkiest. Goedgekeurde WAOers die blijkbaar allang ‘beter’ waren maar nog niet aan het werk durfden en nu vol goede moed de meest prachtige cursussen doen of geweldige reintegratie-trajecten ingaan. Soms lees je ook nog eens over WAOers die nog altijd niet kunnen werken maar geen nood, ook die zijn afschuwelijk gelukkig met de honderd-en-een geweldige hobbies die zij doen en machtige activiteiten die zij ondernemen. Geluk zoeken ze – natuurlijk – in de kleine dingen en blijkbaar is er aan geld zelden gebrek. Hulpmiddelen vliegen om de oren, partners zijn zonder uitzondering supermannen en -vrouwen en er staan hordes familie en vrienden in de rij om alle hulp van de wereld aan te bieden. De verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen, allemaal geweldige mevrouwen en mijnheren die altijd voor je klaar staan, machtig mooi communiceren en een prachtige toekomst bieden Het mag duidelijk zijn, een WAOer is regelrecht naar de hemel gegaan of is zeker hard op weg!

Blijkbaar doe ik iets grondig verkeerd…