Liever TBS-buur dan verre vriend?

Vandaag een merkwaardig item in Nova: ‘Buurt protesteert tegen huis voor TBS’ers’. “Het leek een goed idee van tbs-kliniek De Rooyse Wissel: een huis in het centrum van Venlo speciaal voor tbs’ers die bijna uitbehandeld zijn. De tbs’ers wonen dan midden in de samenleving, waar ze uiteindelijk weer deel van uit moeten maken. Maar toen het in de buurt bekend werd, ontstond onmiddellijk protest.”

Kortgezegd komt het er op neer dat TBS-kliniek De Rooyse Wissel een huis gekocht heeft in Eindhoven waar vier bijna uitbehandelde TBSers begeleid gaan wonen. Men hoopt op een leuke wisselwerking met de buren als onderdeel van de terugkeer in de maatschappij. Een geiten wollen sokken mijnheer geeft toe dat de buren gebruikt worden als proefpersonen maar dat ziet hij totaal niet als probleem. En mochten er zich wel problemen voor doen dan ziet hij de kliniek ‘als verantwoordelijk’ en kunnen de buurtjes de kliniek daar dan ook op aanspreken.

Daar zit dan ook wel meteen het probleem voor de buurt natuurlijk. Ongevraagd krijg je vier TBSers naast je wonen en tja, wordt je dochter dan per ongeluk verkracht of vermoord nou ja, dan kan je de kliniek verantwoordelijk stellen. Daar kopen die mensen wat voor!!?? Die verwachte wisselwerking lijkt me dan ook een hopeloze fantasie waar geen van de buren aan mee zal willen werken. Daarnaast kan je je afvragen of de TBSer daar prettig kan wonen. De gehele buurt weet dat je iets zeer ernstigs hebt uitgevreten, een ‘eerlijke kans’ kan hij dus wel vergeten. ‘Geruststellend’ wordt het item afgesloten met de mededeling dat er relatief weinig gebeurd met TBSers, ‘slechts tien a vijftien TBSers gaat de fout in bij proefverlof’.

Zou u zich prettig voelen met een TBS-huis in uw straat?

Comments (1)Previous

Slaperig

Next

Hieperdepiep..!

1 Comment

  1. keutel

    :-&:-&;)):-&:-&[-x[-x>:)>:)>:):-l:-l:-l:-l:-l:-l:-b:-b:-b:-b:-b:-b:-b:-@:-@:-@:-@

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft