Het zal je gebeuren. Je leeft van een minimuminkomen waarvan een deel pensioen. Het pensioenfonds blijkt in het verleden een grove fout gemaakt te hebben met premie-inning en hebben te weinig binnen gehaald. En nu mag jij daarvoor opdraaien en nemen ze fijn je pensioen anderhalve maand af.

Zo’n vier duizend mensen kregen hier mee te maken door een fout van PVF Achmea die de pensioenen voor Metalektro beheerde. Inmiddels is de fout toegegeven en wil men de terugbetaling over langere tijd uitsmeren. Achmea weigert uit eigen zak te betalen. Belachelijk natuurlijk, het is hun fout! Dat zou net zoiets zijn als je huis via de bank verzekeren tegen brand en op het moment dat het afbrand laat de bank weten te weinig afgedragen te hebben aan de verzekeringsmaatschappij waardoor je een deel toch maar niet vergoed krijgt. Die mensen konden onmogelijk weten dat ze destijds te weinig afdroegen, moet je ze daar nu mee straffen door een deel van het inkomen maar af te nemen??

Achmea zat fout, laat die er lekker voor op draaien!