Vanavond werd op RTL5 de film ‘Bowling for Columbine’ uitgezonden. Ik vond hem nogal indrukwekkend, maar in Florida denkt men daar net even anders over blijkbaar.

“TALLAHASSEE – Inwoners in Florida mogen voortaan iedereen die hen op straat bedreigt, doodschieten. Zij hoeven niet meer eerst te proberen te vluchten. De wet die dat mogelijk maakt, is dinsdag met een overweldigende meerderheid aangenomen door het Huis van Afgevaardigden in de staat in het zuiden van de Verenigde Staten. Dat meldden Amerikaanse media.

Het recht te doden uit zelfverdediging gold tot dusver alleen voor de eigen woning, maar nu dus ook voor openbare gelegenheden. Volgens het parlement in Florida is het onzin dat mensen op straat moeten vluchten als zij worden bedreigd. Zelfs als een aanvaller zelf geen vuurwapen draagt, is hij volgens de wet vogelvrij.” Verder ..

En dan vraagt men zich nog af waarom er in Amerika zoveel meer schietincidenten zijn??