Dacht het vanmiddag al op het nieuws te horen en net zie ik het zomaar bevestigd: De bewijslast voor seksuele intimidatie wordt omgedraaid. In de toekomst hoeft iemand alleen een klacht in te dienen. Dat heeft het kabinet besloten. De beschuldigde moet dan bewijzen dat de klacht ongegrond is. Nu is het zo dat een werknemer moet bewijzen dat hij of zij seksueel of anderszins wordt geïntimideerd door zijn werkgever of een collega.

Het voorstel volgt uit een Europese richtlijn tegen discriminatie op grond van geslacht. Door de verandering wordt iemand die beroep doet op de richtlijn, beter beschermd.

Pardon, zijn we nu allen geheel van de pot gerukt? Nu al zijn er wel genoeg gevallen waarvan na jaren blijkt dat de beschuldigde niets heeft gedaan, met een totaal verwoest leven als ‘vervelend bij-effect’. En hoe bewijs je in hemelsnaam dat je iemand niet sexueel geintimideerd hebt??