Hier beneden in de hal staat het bomvol met fietsen, brommers, scooters, dozen, stukken tapijt en tegenwoordig zelfs een rieten hondenmand. Het staat in de weg en het mag niet maar wat doe je er aan. Nog vervelender wordt het als de ‘schoonmakers’ (ook zoiets, ze blazen wat over de trap en worden dik betaald) komen. Die zetten zoveel mogelijk zooi in de boxgang en je begrijpt wel dat wij de laatste boxdeur in de gang bezitten.

De woningbouw is plots een offensief begonnen van indrukwekkende allure. Er kwam net een dozige mijnheer langs die vertelde dat hij de huisdebiel huismeester is. Welja, dat wist ik allang en hij wist weer dat ik dat wist, dus melde hij dat er maar bij. Na een minuutje stilte weet hij ineens weer waar hij voor kwam. Of ik wist van wie al die spullen beneden precies waren. Nou ja, alleen het rijdende spul en van de rest heb ik geen benul. Tja, dat hoefde hij dan weer niet te weten want: “die spullen worden nog gebruikt he?” Euh, welja. Maar daarom staan ze niet minder in de weg nietwaar. Dozige mijnheer raakte niet overtuigd, het gaat hem alleen maar om een ongebruikte brommer. Die &*!! totaal niet in de weg staat!!

En zo gaat het telkens met de sinds dit jaar nieuw ingestelde ‘huismeester’ (voor twee wijken, het klinkt sjieker dan het is). Vorige keer kwam hij een lamp vervangen die het nog deed maar bleef hij overtuigd dat dat veel belangrijker was dan het feit dat die schoonmakers – waar wij maandelijks aardig voor betalen – hier alleen uit hun neus komen vreten. Net als dat hij het beter vond dat de zeer beschadigde dranger dusdanig vastgemaakt werd dat ik de deur niet meer zelf open kon krijgen dan dat de dranger er af bleef of door een normale vervangen werd. Dat wij hem wel weer er af zouden schroeven gaf niks, hij had zijn werk in elk geval gedaan.

Inderdaad, het is alleen maar werkverschaffing. Ze hadden geen andere baan voor hem binnen het bedrijf dus vandaar, zitten wij er mee opgescheept. Daarvoor was hij trouwens onze monteur .. in de tijd dat de problemen in huis zo groot waren inderdaad.