Bareuh zei het al in mijn comments en verhip, nu zie ik ook twee krantenberichten erover verhalen. Vandaag is de motie van Groen Links (dhr. Vendrik) om ME te erkennen met meerderheid (oppositiepartijen plus D’66) aangenomen in de kamer. Ben er flabbergasted van eigenlijk ..

Er ligt grote nadruk op dat ME met name erkent dient te worden bij WAO-keuringen en verzekeringsartsen niet alle beperkingen bij voorbaat van tafel mogen vegen als “de ziekte bestaat niet dus u mankeert niets”. Hopelijk blijkt de praktijk niet te weerbarstig te zijn.

Het UWV heeft al verklaard dat deze kameruitspraak geen consequenties heeft voor de keuringen, die zouden allemaal zorvuldig verlopen zijn. Nogal merkwaardig als je kijkt naar de hoeveelheid mensen die de code A000 (‘geen ziekte’) mee naar huis kregen.

Update: Minister Hoogervorst en De Geus ‘gaan zich beraden’ hoe deze motie uitgevoerd dient te worden. Er is dus nog een kans dat zij de motie naast zich neerleggen.