Stichting Brein gaat in de aanval tegen vijf internetproviders die weigeren om klantgegevens af te staan aan de auteursrechtenorganisatie. Op 16 juni dient voor de rechtbank in Utrecht een civiele procedure. Daarin eist Brein dat Planet Internet, Chello, @Home, Wanadoo en Tiscali naam- en adresgegevens afstaan van in totaal 42 klanten die zich volgens de stichting schuldig maken aan illegale verspreiding van muziekbestanden en daarmee inbreuk plegen op het auteursrecht. De directeur van Brein, Tim Kuik, heeft de gang naar de rechter woensdag bevestigd. Verder …

Moeilijk lastig. Verspreiden van ateursrechterlijk beschermd materiaal mag natuurlijk niet en in die zin is het niet onlogisch dat de gegevens van verspreiders verstrekt zouden worden. Aan de andere kant vind ik het een prettig idee dat mijn privacy nog ergens beschermd wordt …

Wat vindt u?