Leuk, vakantiegeld. Leuk, belastingteruggaaf. Alleen jammer dat de lokale belastingen zo hoog zijn geworden dat ik beide bedragen in een klap door mag storten!

Het is toch ook niet normaal zo belachelijk duur als alles geworden is en nog steeds wordt? Afvalstoffen- en Rioolheffing alleen zijn gezamenlijk al goed voor 500 euro. Met het excuus dat het uit de Gas & Licht rekening is gehaald dus het enige ‘verschil’ zou zijn dat we niet maandelijks maar jaarlijks mogen ophoesten. Helaas, precies op dat moment werd de gasprijs dusdanig verhoogd dat de Gas & Licht rekening nagenoeg hetzelfde bleef. In mijn boekje betekent dat nog steeds gewoon dat we 500 euro meer kwijt zijn dit jaar. Zijn wij nog met zijn tweeen, ben je in je uppie betaal je slechts 65 euro minder voor dezelfde heffingen. Om niet te overstromen betalen we dan nog eens 190 euro waterschapslasten. Daar had de overheid vorig jaar iets aan kunnen doen waardoor die kosten aanzienlijk lager uit zouden komen. Maar welnee, dit kabinet gaat alleen overstag als het bij de burger weggehaald kan worden, natuurlijk niet als het de burger wat kan opleveren. De OZB zou afgeschaft worden maar och, kon toch nog best een jaartje uitgesteld. Het is maar een luizige 100 euro tenslotte en dan mogen we nog blij zijn, aangezien dit een pauperhuis is valt dat bedrag mee geloof ik. Zo, 800 euro kwijt. Bijna 100 euro meer dan mijn maandinkomen ..

De woningbouw wist het ook gezellig te brengen. Vorig jaar kregen we een huurverhoging en dat werd geheel gerechtvaardigd omdat de gehele buitenboel geschilderd zou worden. Tot onze verbazing stopten ze echter bij de flat hier aan de overkant en zagen wij nog geen spatje verf op de kozijnen verschijnen. Maar dat kwam helemaal goed, wij bleken grondig gerenoveerd gaan worden. Nu kregen we opnieuw een huurverhoging. Met opnieuw een heel blad met wat waar onderhouden gaat worden. Onze flat staat er gewoon helemaal niet meer bij, geen schilderen en geen renovatie. Dus in de telefoon geklomen en eens gevraagd hoe dat zit.

Nou dat was heeeeel simpel. Toen ze vorig jaar begonnen met schilderen kwamen ze er achter dat al het houtwerk totaal rot was. Dus moest er eerst geimpregneerd worden enzo en tja, tegen de tijd dat ze bij ons aankwamen was het budget op. Vervolgens kwamen de renovatieplannen op tafel want “die huizen vallen uit elkaar van achterstallig onderhoud he, die zijn niets meer waard zo”. Alleen, het budget is nog steeds op. “Dus die plannen worden voorlopig nog niet concreet hoor.” Voordat ik kon vragen waar we dan in hemelsnaam die huurverhogingen voor betalen, gaf ze zelf al aan dat we maar bezwaar moesten aantekeningen tegen de laatste verhoging. Ja tuurlijk, de woningbouw maakt er een enorme puinzooi van en dan mogen wij zelf maar zien hoe we daar niet voor gaan betalen. Dat is logisch ..

Dan zijn er nog de schoonmakers. Elk appartement (veel te sjiek woord voor deze bouwval) betaald 6,50 per maand zodat de trap schoongehouden wordt. Dat schoonmaken is al een lachertje, het ziet er een stuk beroerder uit dan toen we het nog zelf deden. Met een nat doekje zwaaien helpt ook niet echt nietwaar. Nu geven ze extra service, alle shitzooi van de buren wordt bij ons voor de boxdeur of in onze glyco gestouwt (en dan bedoel ik zoveel dat de glyco niet eens meer dicht kan, laat staan dat ik mijn huisvuil nog kwijt kan). Toen ik (in eerste instantie nog vriendelijk) verhaal ging halen bij deze schoonmakers kreeg ik eerst zelf de schuld want ‘u moet er ook niet zo’n rotzooi van maken’ Na drie keer uitleggen en een keer waanzinnig de pest in krijgen omdat ik het niet kan waarderen dat de rotzooi van anderen in onze schoenen en glyco geschoven wordt, kreeg de huisbaas de schuld. Die had gezegd dat ze alle zooi maar in de dichtstbijzijnde glyco moesten dumpen. Daarna kwam nog de woonconsulent aan bod, die had hetzelfde gezegd. Whatever!!

Nou ja, dat ben ik even kwijt. Nu nog een rondje klachten en bezwaren invullen, het houdt me van de straat zullen we maar denken.

U nog iets te ach ende wee klagen?