De laatste tijd merk ik dat ik erg ansgtig ben voor alles wat met geld en toekomst te maken heeft. Door beroerde ervaringen (die vooral), griezelige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen (die veel beroerde ervaringen meegebracht hebben) en zwartgallige nieuwsberichten (die niet veel betere ervaringen voorspellen) denk ik. Bang dat alles misgaat en dat ik dan spijt zal hebben van gedane aankopen. Benauwd van nieuwe betalingsverplichtingen. Nerveus bij alles wat ik uitgeef tot simpele boodschappen aan toe. De hele dag denk ik ‘had ik wel ..’, ‘wat moet ik straks ..’ en ‘wat als ..’.

Deels wordt het waarschijnlijk ook veroorzaakt omdat ik merk zo weinig invloed op financiele zaken te hebben. Werk zoeken of bijklussen zit er totaal niet in dus eigenlijk wacht ik maar af wat er om me heen gebeurd. Goed of slecht, ik zal het er maar mee moeten doen. En de laatste jaren is het eerder slechter dan beter geworden met zicht op minder. Brrrr, kan er wakker van liggen.

Maar dat is natuurlijk dom en ontzettend zonde. Dom omdat je met druk maken niets opschiet, daar wordt een situatie nooit beter van. Zonde omdat het de leuke dingen in het leven verpest en ook nog geheel door eigen toedoen ook! Want alles bij elkaar en dankzij Stefan gaat het best al een stuk beter in huize CiNNeR en leuke dingen zijn er om van te genieten en niet om je wezenloos druk te maken met wat er eventueel, misschien wel eens ooit kan gebeuren. Er blijft heus wel genoeg over om me druk over te maken zonder er zelf nog een hele lijst bij te verzinnen.

Anyhoe, dat weet ik tenminste al. Nu nog veranderen (oef). Een goede vriend gaf me vannacht het advies om bij elke slechte gedachte bewust even stil te staan en er een positieve gedachte van proberen te maken. Lijkt me een goed advies, daar ga ik maar op oefenen …

*Men zegt dat er over praten ook helpt, dus voila …*