Ow bah bah. Vanavond een avondje Hoogervorst zitten kijken op Nova en het is om mistroostig van te worden .. Want wat brengt het nieuwe zorgstelsel ons.

Volgens Hoogervorst: de mensen krijgen wat meer lucht in de vorm van lastenverzwaring, zij krijgen tenslotte een zorgtoeslag.

Geez wat een onzin! We gaan enorm veel meer betalen, met name de ziekenfondspatienten. Komt dat bedrag boven 5% van uw inkomen uit, dan kan u achteraf aanspraak maken op de zorgtoeslag. Oftewel u krijgt een enorme lastenverzwating een beetje gecompenseerd en een VVDer noemt dat zonder blikken of blozen lastenverzwaring … (Tip: vaag van te voren voorlopige teruggaaf aan. Op die manier zijn de ziektekosten wellicht nog op te brengen)

Volgens Hoogervorst: wij krijgen geen goede zorg als de ziektekostenverzekeraars niet financieel kunnen prikkelen tot prestaties. De huisarts en de specialist doen dat niet uit zichzelf (!!)

Buiten dat dit een zware belediging richting artsen is, ligt het in de lijn der verwachting dat de zorgverzekeraar gaat bepalen dat u dat duurdere middel echt niet nodig hebt, dat u wellicht 300 kilometer op een huisarts, apotheek of ziekenhuis moet zoeken omdat die om de hoek nu eenmaal geen zorgcontract kreeg en wij vooral geprikkeld worden om zo min mogelijk zorg te verkrijgen. En dat voor het luttele bedrag van 1200 euro per jaar.

Volgens Hoogervorst: ja de mensen overzien de gevolgen gewoon nog niet, als ze de rekening krijgen dan snappen ze het wel.

Ja ongetwijfeld. Dan zien mensen pas echt goed hoeveel ze er op achteruit gaan komend jaar!!

Volgens Hoogervorst: wij hebben een prachtig systeem. Iedereen is verplicht verzekerd en de verzekeraars hebben een acceptatieplicht.

Ja, voor de basisverzekering hebben zij een acceptatieplicht. Voor de aanvullende verzekering zeker niet en met de zogenoemde concurrentie die opgevoert dient te worden, hoeft u als chronisch zieke niet veel te verwachten van die acceptatie. Helaas lult niemand over de benodigde aanvullingen, vijftien december is verrassingsdag.

Ook over het minimale vertrouwen van de kiezer in het kabinet kwam een hoogst merkwaardige uitspraak. Zeventig procent van de VVD aanhang heeft geen vertrouwen in het huidige kabinet. Naast de slechte economie noemde Hoogervorst plots de moord op van Gogh en de moord op Fortuyn als rede voor dit lage vertrouwen, dat waren tenslotte ‘traumatische ervaringen’.

Het lijkt wel of die man een psychologieboek op de grond laat vallen en waar het boek openslaat staat vast de verklaring voor willekeurig welk probleem …