Omdat ik meedoe aan verschillende enqueteprogramma’s waarbij je spaart voor boekenbonnen enzo, vul ik met redelijke regelmaat enquetes in. Waarbij je je mag afvragen hoe betrouwbaar dat hele spul is. Zo kom ik regelmatig vragen tegen als ‘sport u regelmatig’. Helaas kan je dan nergens invullen dat de negatieve beantwoording veroorzaakt wordt door niet kunnen in plaats van niet willen en hupsakee, weer een luie Nederlander in de statistieken opgenomen. De verwarring wordt nog groter als zij een reclame of een produkt tonen, vragen of je die gezien hebt of het produkt kent en ondanks een volmondig ‘nee’ toch twintig vragen stellen wat je er van vond. Natuurlijk zonder optie ‘ik-heb-geen-flauw-benul-imbeciel!’. Dus klets ik maar een eind uit mijn nek, tenslotte wil ik nog steeds de boekenbon graag voor de moeite.

Je moet ook niet alles geloven wat ze zeggen …