Flink wat weken geleden inmiddels bestelde ik bij MyCom een Harde Schijf. Ik bleek echter een verkeerde besteld te hebben en omdat ik dat van te voren niet had kunnen weten, kon ik deze terug sturen. Ik koos voor geld terug krijgen, dan kon ik in Almere fijn naar de mediamarkt (die zit hier niet en het was dan twee vliegen in een klap). Alles mooi en goed en het wachten op het geld begon. Maar het kwam niet en kwam niet. Dus de telefoon in geklommen en tja, het bleek ‘vast’ te zitten bij creditering maar eigenlijk wist niemand waarom. Het rekeningnummer werd nog extra gechecked en opgeschreven en de belofte dat ik het een week later zou hebben volgde. Nou ja, dan maar niet in Almere rondkijken.

U ziet het echter al komen, anders schreef ik dit niet op. Er kwam weer niets en vandaag ben ik opnieuw de telefoon in geklommen. Wat bleek, het zit nog steeds ‘vast’ bij creditering. Ze weten nu echter waarom, mijn rekeningnummer zou niet bekend zijn. Hoe is dat nu mogelijk?!! Het staat op de bon, het retourformulier, in elke computer op de helpdesk en is nog eens extra doorgegeven bij het een na laatste telefoontje! De helpdeskmijnheer begreep het ook niet en beaamde dat het nummer zo voor zijn neus stond. Altijd vervelend, hij is niet degene die de fout maakt plus heel welwillend en dus kan ik hem dan ook niet gaan uitkafferen.

Jammer maar helaas werken zij ook nog met de ABN-Amro en vaste betaaldagen. Volgende week dinsdag is dus de nieuwe poging en een week later kan ik het dan pas tegemoet zien. Fijn, heb ik twee maanden mijn geld uitgeleend aan een bedrijf en een week aan de bank waarbij ik zelf de rente niet krijg. Zonder vertrouwen dat het dan wel goed gaat moet ik bekennen. Plus geen Harde Schijf dus …

Overigens heb ik verder alleen hele goede ervaringen met MyCom en zou ik dit bedrijf nog steeds aanraden hoor … Ze namen het produkt ook zonder problemen terug terwijl ik simpelweg een verkeerde bestelling had gedaan, ook dat is zeer netjes.