Vanavond in Netwerk zag ik iets voorbij komen wat me behoorlijk griezelig toescheen. In Coevorden bleek een jaar of vijf terug dat er nogal wat jeugd ontspoorde. Derhalve wordt momenteel onderzoek gedaan onder zes en zeven jarigen, om te kijken of dat soort problemen wellicht vroeg in de kindertijd al beginnen. Zo ver nog niet zoveel aan de hand zult u denken. Maar dan komt het: de onderzoekers kregen zo alle gegevens aangeleverd die men maar wenste. Gegevens van school maar ook medische gegevens en politiedossiers! Waarbij de gemeente beweerd dat iedereen en mass heeft aangegeven mee te willen werken, maar vele ouders duidelijk helemaal niet op de hoogte waren dat zij onderdeel van dit onderzoek waren geweest. Weg recht op privacy, men weet werkelijk alles van je. En niet anoniem, Coevorden wil tenslotte in kunnen grijpen als jij je kindertjes volgens hen niet goed opvoedt!

Ook krijgen mensen met kinderen van anderhalf en twee jaar iemand op bezoek van het consultatiebureau die zich even flink tegen de opvoeding aan gaat zitten bemoeien en vragen stelt over het kind maar ook het gehele gezin. De gemeente was er nogal trots op dat geen element in het leven ongemoeid werd gelaten, van sociale vaardigheden van de kinderen tot financiele en emotionele problemen van de ouders. Het consultatiebureau kijkt werkelijk in alles mee(??!!).

Vaag werd nog gerefereerd aan het meisje wat onlangs door mishandeling en ondervoeding overleden is. Appels en peren natuurlijk, dat meisje stond namelijk al onder voogdijschap van de kindersbescherming!! Deze uitgebreide en totaal bizarre bemoeienis vanuit de overheid is daarbij een geheel ander uiterste. Daar zou ik persoonlijk absoluut niet van gediend zijn in elk geval.

Wilt u uw kinderen op laten voeden door de gemeentelijke instellingen?