Vannacht werd ik door iemand ‘getipt’ dat een MEer en weblogster een afscheidsbericht had gepost op haar log. Het hele log is inmiddels offline gehaald maar het bericht was een duidelijk en erg definitief afscheid, dit meisje wilde op dat moment niet meer verder leven. Blijkbaar wist niemand goed wat te doen of hoe haar te bereiken en ik kende haar wel virtueel – wist wel over haar problemen – maar kende haar verder ook niet goed. En wat doe je dan? Toch proberen aan de bel te trekken in de hoop dat je op tijd bent? Of afwachten omdat het meisje misschien echt niet verder wil leven en je haar helemaal geen plezier doet met een poging tot hulp?

Ik heb maar besloten aan de bel te trekken op een mailinglijst waarvan ik hoopte dat er irl vrienden zouden lezen. Dat bleek zo te zijn, zij hebben haar ouders ingeschakeld en ze is op tijd gevonden.

Het klinkt misschien bizar maar ik vroeg me toch af: heb ik er wel zo goed aan gedaan …