Nee, deze keer niet in mijn hoofd (hoewel ..). Ruim na de woede-aanval van hieronder belde mijn vader. Voor ik de telefoon op kon nemen viel deze echter helemaal uit en kreeg ik hem niet meer aan de praat. In paniek bedacht ik a. dat nu niemand zou geloven dat ik echt niet met de telefoon gegooid had (en ik was nog niet binnen een straal van vijf meter in de buurt geweest hoor!) om vervolgens b. over te gaan in paniekmode dat de telefoon nu ook nog stuk was. Nerveus drukte ik op knopjes, bekeek of alles wel aan elkaar vast zat, haalde de batterij er uit en zette die weer terug en checkte alle stekkers om daarna tot de conclusie te komen dat hij echt heel erg stuk moest zijn. Dat paniek geen goede raadgever is (zo’n woede-aanval is vermoeiend hee) bleek wel toen mijn vriend opperde dat het misschien wel gewoon storing op de telefoonlijn was. Klonk logisch, alles op en in de telefoon leek het immers prima te doen.

Dus belde ik (met mijn mobiel ja, anders gaat het wat moeilijk) het storingsnummer van de KPN. Een uur s’nachts krijg je dan toch een medewerker aan de lijn. Wat een service dacht ik nog. Enfin, een aardige mijnheer checkte de lijn en constateerde kortsluiting ergens op diezelfde lijn, kon er morgen een monteur langskomen? Natuurlijk, gaarne. En toen kwam het .. Mocht de storing inpandig blijken te zitten, dan betaal ik 50 euro voorrijkosten en tien euro per tien gewerkte minuten, plus eventuele reperatiekosten. Helaas is het voor mij niet mogelijk om er van te voren achter te komen of het voor hen of onze rekening komt, aangezien het alleen in de lijn kan zitten en daar kan ik zelf niet bij wil ik niet de wandcontactdoos gaan slopen. De mijnheer bleef overtuigd dat het wel inpandig zou zijn.

Ja ja, had die mijnheer met de goede (schijn)service mij plots toch wel enorm met mijn bek vol tanden gezet, zo midden in de nacht. Kan toch moeilijk een monteur weigeren omdat we die eventueel niet kunnen betalen en ondertussen wel blijven betalen voor een niet werkende telefoonlijn? En wat is dat nu toch voor een service??? Kijk, als men nu constateert dat ik een bak water tegen de aansluiting gegooid zou hebben, dan begrijp ik dat het voor eigen kosten zou zijn. Maar ik zat een kilometer van die aansluiting af die netjes met voldoende ruimte achter een kastje verborgen zit.

Enfin, de mijnheer bleef overtuigd dat het inpandig voor onze kosten zou zijn maar ik geloof het niet erg. Alleen de wandcontactdoos is voor ons en die zal niet na zeven jaar spontaan losgedraaid zijn om kortsluiting te maken eeh? (Er is me verzekerd dat het niet door de telefoon kan komen). Wel vrees ik dat het dan dus in de muur zit en vraag me af of dat makkelijk te repareren is.

Vanmiddag zullen we het weten …