Nou sta ik toch even verstelt. Sowieso omdat er kort na de aankondiging van verscherpte maatregelen en toezicht in TBS-klinieken, een TBSer zo van het terrein kan weg wandelen. Omdat hij zonder toezicht van de ene naar de andere afdeling mocht? En de man donderdag verdwijnt en justitie pas zaterdag erover bericht.

Meer sta ik echter verstelt van sommige weblogs en reacties van lezers. Die een grotere verontwaardiging hebben over politici die kritische vragen gaan stellen en daarmee in het nieuws kwamen. Of die het als ‘risico van het vak’ zien terwijl het hier nota bene gaat om iemand die geweldadig en gevaarlijk is maar desondanks zooo van het terrein af kon. Of die doen alsof het om een zeldzame gebeurtenis gaat, de zoveelste dit jaar. Of het relativeren met ‘de kans dat je omkomt in een verkeersongeluk is vele malen groter dan de kans dat je omgebracht wordt door een TBSer’.

Let wel, het gaat hier om een gevaarlijke man, die zonder medicijnen geweldadig kan worden en vast zat voor doodslag. En die gewoonweg weg kon trippelen uit een gesloten kliniek voor geestelijk gestoorde misdadigers! Het lijkt me dat mediageile politici totaal onbelangrijk zijn in dit onderwerp!! Dat dit niets meer te maken heeft met ingecalculeerde risico’s bij vrijlating maar alles met imbeciele klinieken met enkele totaal incompetente werknemers. Dat er geen sprake meer is van een zeldzaam ‘ongelukje’. En dat het je geen zak interesseert hoeveel mensen er zijn platgereden in het verkeer als zo’n mijnheer in je achtertuin terecht komt …

Sorry hoor. Maar zijn wij echt zo boelkloedig en afgestompt geraakt dat een ziekelijke geweldenaar meer of minder op straat totaal onbelangrijk is doch een geblondeerde politica des te meer???