Het is toch wat allemaal. Een paar maanden terug kwam op Stand.nl de vraag voorbij ‘Moet minister Hoogervorst ME als ziekte erkennen?’. Een grote meerderheid vond van niet en de achterlijke antwoorden op het forum waren niet van de lucht.

Nu kwam vandaag opnieuw de vraag langs nav onderstaand onderzoek. Maar liefst zevenzeventig procent (!) wenst nu plots erkenning voor ME. En dat terwijl het onderzoek nog niet eens aangeeft of atrofie oorzaak of gevolg van ME is, de patient al helemaal geen sikkepit veranderd is en het om dezelfde onderzoeksgroep gaat die toegejuichd werd om zijn ‘tussen-de-oren’ beleid. En eerdere onderzoeken de krant niet eens haalden, terwijl deze nog veel baanbrekender waren.

Dat heeft toch iets pijnlijks hoor, dat de situatie van patienten totaal afhankelijk is van een mediaspelletje en de manipulatie van subsidiegeile heren…