GRONINGEN (GPD) – Het waterverbruik van mensen met een uitkering in het Noorden wordt binnenkort gecontroleerd om fraude op te sporen. Zeer laag waterverbruik is vaak een aanwijzing dat mensen niet werkelijk wonen op het adres waar zij hun uitkering ontvangen. Verder ..

De grens is gesteld op 10 kubieke meter drinkwater, verbruikt u minder woont u stiekem ergens anders samen! Ik vinnut toch weer wat. Dat betekend ook als je om welke reden dan ook vaak bij anderen zit zonder dat je echt wil samenwonen, je pech gehad hebt. Doet me denken aan AOWers die verplicht werden in een huis te gaan wonen als ze vaak bij elkaar waren. Leuk, de manier waarop de Staat bepaald hoe je je leven in dient te delen.

Ik weet dat eerder al gekeken werd naar de gevraagde huurprijs als je bij iemand een kamer huurt. Doet de verhuurder dat om je uit de brand te helpen bij financiele nood en vraagt diegene 150 euro of minder, dan valt dat plots onder ‘liefdadigheid’. Met als consequentie dat verhuurder ook voor alle andere kosten – van verzekering tot levensonderhoud – mag opdraaien en een uitkering direct geweigerd wordt.

De boodschap van deze deels Christelijke regering: “doet u vooral niets voor uw medemens, u zal bestraft worden!”