Ach ja. Automibilisten mogen in het rond springen van vreugde, ons kabinet zal de normale accijnsverhoging van 2 cent op een liter benzine niet doorvoeren in 2006. Jammer dat hetzelfde kabinet al 4 cent de liter extra binnenhaalt op de prijsstijgingen van afgelopen tijd. Maar als het aan de ANWB ligt blijkbaar een kniesoor die daar op let.

En op Prinsjesdag mogen we ook nog heel wat verwachten, men kondigde vandaag aan er voor te willen zorgen dat de koopkracht gelijk blijft. Daar mogen dan wel heel wat maatregelen voor uitgetrokken zijn. Naast de bak vol geld die u richting basisverzekering mag gaan smijten aankomend jaar, gaan ook de energieprijzen nogmaals flink omhoog. Men verwacht een stijging van zo’n 15% omdat de olie flink wat mag kosten, dus het gas dan ook maar.

Vorige bezuinigingsronde zou voor chronisch zieken volledig gecompenseerd worden via de belastingteruggaaf. Waarbij het merkwaardige fenomeen zich voordeed dat ik toch mooi de helft minder terug kreeg dan het jaar ervoor en minstens vier keer zo veel achteruit ging dan ik op mijn beschikking mocht teruglezen.

Balkende heeft meer weg van Harry Potter dan ‘ie denkt …