Hoewel Talpa minstens een half jaar achter blijk te lopen met dit onderwerp, blijft het schrikbarend en afschrikwekkend. Pleegkinderen in New York die als proefkonijnen worden gebruikt en allerlei experimentele AIDS-remmers en andere medicatie krijgen toegediend. Ook al zijn veel kinderen aanvankelijk kerngezond, ook al gaan er kinderen dood of worden zij ernstig ziek van de hoog giftige stoffen die zij toegediend krijgen. Deze kinderen en soms pleegouders worden simpelweg gedwongen mee te werken. Sommigen krijgen een maagzonde ingebracht zodat men zeker weet dat de medicijnen genomen worden. En komt dit u allemaal behoorlijk illegaal over, niets is minder waar. Pleegkinderen vallen daar onder verantwoordelijkheid van de staat et voila, het experiment kan geheel legaal worden uitgevoerd. Pleegouders die niet meewerken aan het ziekmaken van deze kinderen moeten veelal met lede ogen aanzien hoe het adoptiebureau de kinderen weg laat halen, nota bene ‘met oog op de veiligheid’. (Bron en het volledige, zeer indrukwekkende verhaal: BBC NEWS)

Een zeer griezelige bijkomstigheid is in mijn ogen wel dat dit amper het nieuws haalde en ‘men’ zich er dus blijkbaar maar weinig druk om maakt. In komkommertijden heeft de opkomst van webloggen blijkbaar meer prioriteit dan afschrikwekkende praktijken die medische experimenten in de Tweede Wereldoorlog weinig ontlopen…