Wereldjongerendagen

Het is wel een mooi scrabblewoord, ‘wereldjongerendagen’. Maar sommige uitspraken van sommige jongeren schrikbarend. “Homosexualteit is walgelijk” “Je krijgt toch alleen maar HIV als God dat wil.” En over sex voor het huwelijk “Zijn wij beesten die zich niet kunnen inhouden” (Bron: Netwerk). Je kan het ze bijna (met nadruk op bijna dus) niet kwalijk nemen met een paus die verkondigd dat condoomgebruik AIDS zou verspreiden en kerken die cursussen organisaren om van je homosexualiteit ‘af te komen’.

Voor (onder meer) dit soort jongeren trekt de Europese Unie vijftien miljoen euro uit, meebetaling voor de (Rooms-katholieke)Wereld Jongeren dagen. Nu is het bedrag niet dusdanig dat we met zijn allen wakker moeten gaan liggen, maar geeft wel al aan dat de scheiding tussen kerk en staat niet bepaald in stand wordt gehouden. Dat werd eerder al pijnlijk duidelijk toen bleek dat kerkelijke overlegstructuren opgenomen waren in de Europese Grondwet (U weet wel, waar we massaal ‘nee’ tegen stemden maar volgend jaar in revisie gegooid lijkt te gaan worden).

Oftewel: bijna ongemerkt ondersteunen de verschillende landen vanuit politiek de kerk en indirect ook bovenstaande uitspraken.

Comments (2)Previous

Compensaties en andere sprookjes

Next

Guinea Pig Children

2 Comments

  1. Wat een ontzettend kortzichtig bericht…

  2. Zo vandaag de dag lees je juist erg veel over ‘sexsuele uitspattingen’ daar..
    Zo intolerant als het lijkt.. is niet zoals het blijkt?
    :-&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft