Door de wereldjongerendagen is er ook veel paus te zien op tv. De paus over condooms, de paus over samenwonen, de paus over ‘schijnhuwelijken’. Veel uitspraken waarvan ik persoonlijk vind dat het verboden moest worden.

Dat is niet zo gek, ik geloof tenslotte ook niet. Maar het valt me op dat veel Rooms-Katholieken eigenlijk ook geen boodschap hebben aan die man. Hij staat direct onder God, verkondigd God’s boodschap, hij is populair, men vind hem intelligent en wijs enzo. Maar past de boodschap niet in het straatje dan valt plots ook de gelovige af. Sterker, dan wordt het vaak bestempeld als belachelijk als bijvoorbeeld Afrikanen naar hem luisteren in verband met condooms en AIDS. Oftewel: we hebben het hier over een wijs man tenzij hij iets anders zegt dan wat de rooms-katholieke vindt, dan is hij plots onderhand de seniele opa waar niemand naar hoeft te luisten.

Hoe hypocriet is dat!!