“Verkoop energienet levert 20 miljard op: De gedeeltelijke privatisering van het energienet kan provincies en gemeenten vele miljarden opleveren. Dat zegt het ministerie van Economische Zaken (EZ). Het Financieele Dagblad becijfert de winst op 20 miljard euro, maar het ministerie kan dat bedrag niet bevestigen. De energienetten zijn nu nog in handen van de nutsbedrijven, die op hun beurt eigendom zijn van de overheid.

EZ wil 49% van de aandelen gaan privatiseren. EZ wil de productie van energie en het transport daarvan gaan scheiden. Dat zou beter zijn voor de concurrentie.” Bron

Natuurlijk joh, goed ideeee!! Tenslotte heeft het privatiseren van de energielevering ook al zoveel geweldige concurrentie opgeleverd. We zijn gezamenlijk minstens vijftig procent meer gaan betalen en de mensen die daadwerkelijk gebruik wilden maken van de concurrentie en overstapten naar een ander bedrijf voor levering, zitten nu nog verwikkeld in allerlei financiele en administratieve debacels.

Stikfijn als u die problemen in het geheel niet meer zelf hoeft op te zoeken, dat wil de overheid voor een paar miljoen extra best voor u doen.