Shockerend of ..

‘Mijn moeder is dood. Ik zit er echt niet mee’, was de boodschap die Adriën uit Maasbracht tussen de rouwadvertenties plaatste. Hij verklaarde dat hij geen enkele band met zijn moeder had en dit bericht geplaatst heeft omdat de familie tegen zijn verzoek in hem toch in een rouwadvertentie had gezet. Daarin werd de moeder ‘rots in de branding’ en ‘zonnestraaltje’ genoemd, wat zij voor hem blijkbaar niet is geweest.

Nu is iedereen in rep en roer en heeft M. Jetten, adjunct-directeur van het advertentiebedrijf van de krant, verklaart dat de advertentie geweigerd had moeten worden. “De advertentie ging veel te ver en past niet bij de functie van de familieberichten. Het is niet de bedoeling om familievetes uit te vechten via zulke pagina’s

Toegegeven, het bericht is wat bizar. Maar is het ergens niet ook merkwaardig dat een adjunkt-directeur zo’n bericht kan weigeren omdat ‘men’ het niet in de ‘familieberichten’ vindt passen? Het drukt net zo goed een gevoel uit als andere berichten en de mijnheer in questie rept in feite alleen over zichzelf.

Hoe geschockeerd bent u?

Comments (1)Previous

Zorgvuldigheid?

Next

Zeg op ..

1 Comment

  1. Prof. dr. A.J.M. Kluwenberg

    Leuk toch?
    Als die moeder zo’n verschrikkelijke hoer was, dan verdient zij dit toch ook? Het is de jongen die dit deed, aan ons geen oordeel hierover te vellen, wij kennen hem niet, zijn dode moeder niet… en lachen kunnen we erom toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft