Het is toch om serieus totaal moedeloos en aardig depressief van te worden. Leden van het kabinet die hoog en bij laag beweringen doen die in (uw en) mijn portomonee niet waar blijken te zijn. De chronisch zieken zijn plots ‘voortdurend gecompenseerd’ terwijl mijn uitkering toch echt omlaag is gegaan en mijn belastinteruggaaf met de helft (!) verminderd werd. In het nieuwe zorgstelsel zou niemand meer dan 5% van zijn inkomen aan zorgverzekering hoeven te besteden terwijl ik toch kon schatten dat ik zo’n 11 procent van mijn bruto inkomen (dus meer van mijn netto inkomen) aan mijn zorgverzekeraar ga betalen, zonder de aanvullende verzekeringen die ik nu heb en met slechts 18 euro per maand zorgtoeslag ter compensatie. De zorg zou voor iedereen toegankelijk zijn en blijven terwijl ik toch echt fysiotherapie en orthopedie moest afslaan omdat mij dat minstens een maandinkomen zou gaan kosten, wat ik logischerwijs niet kan ophoesten. And so on and so on …

Ik word daar serieus behoorlijk mistroostig van. Omdat de sprookjes dagelijks voorbij blijven komen. Maar ook omdat ik gewoonweg bang wordt voor het nieuwe jaar.

Hoe ziet u het nieuwe jaar tegemoet?