ENSCHEDE – De gemeente Enschede moet aan relatiebemiddeling doen om de armoedeval onder de sociale minima een halt toe te roepen. Dit voorstel doet de VVD Enschede in haar ontwerpverkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

En nee, dit is geen grapje…

âââ?šÃ…¾Veel mensen komen in de bijstand door een verbroken relatie. Door deze alleenstaanden aan een nieuwe partner te helpen, kan de financiële situatie aanmerkelijk verbeteren en de uitkering worden ingetrokkenâââ?šÃ‚, aldus fractievoorzitter J. Hatenboer van de VVD Enschede woensdag. Verder …

Daarnaast wil de VVD-fractie dat de gemeente relatiebemiddeling gaat bieden als minimagezinnen uit elkaar dreigen te vallen.

Zal mij benieuwen hoe men dat uitgewerkt voor zich ziet. Rijke suikerooms die in de rij staan voor een bijstandsvrouw? Of terzijnertijd wellicht: ‘sorry mijnheer, u krijgt een korting op uw bijstand wegens weigeren van een geschikte partner’.