Het heeft even geduurd maar nu breekt de pleuris dan eindelijk eens uit.

De herkeuringen van WAO’ers leiden tot crisis bij het UWV. (…) De verhouding tussen de top van het bedrijf en de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen is ernstig ontwricht. De werknemers hebben geen vertrouwen in de directie en zijn ontevreden over de manier waarop zij de herkeuringen van de WAO moeten uitvoeren.

Volgens de artsen en arbeidsdeskundigen is de directie niet geïnteresseerd in de kwaliteit van de keuringen, maar heeft ze alleen oog voor aantallen. Verder ... Het betreffende rapport vindt je hier.

De Tweede kamer heeft verbijsterd gereageerd, oppositie en CDA verlangen snelle actie van minister de Geus, de Geus heeft UWV om opheldering gevraagd en de SP wil een parlementaire enquete. Dat laatste zal niet zo snel gebeuren vermoed ik, maar het werd tijd dat dit eens boven water kwam. Tenslotte is vanaf het begin van de herkeuringsoperatie al bekend dat kwaliteit er nog maar weinig toe doet en veel verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen in gewetensnood zijn gekomen. Het probleem was echter dat personeelsleden niet met naam en toenaam naar voren durfden te komen. Dat is met dit rapport rap opgelost.

Jammer dat het net weekend is …