Hieperdepiep hoera. Om de ‘verkeersveiligheid’ te verbeteren en diefstal terug te dringen mag ik nu fijn mijn spartamet laten voorzien van een kentekenplaat. Gek, ik denk niet dat ik er veilger van zal gaan rijden en nu is mijn verzekeringsplaatje ook al gekoppeld aan het serienummer. Maar blijkbaar maakt een kentekenplaat meer indruk.

Het is niet anders dus vandaag ben ik maar gaan opzoeken hoeveel dat geintje gaat kosten. Nodig:
Schouwing (soort keuring)
Registratie via Postkantoor en daarvoor – mits zoals ik geen rijbewijs hebbende – ‘een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie i.v.m. de legitimatieprocedure op het postkantoor’ (ik neem toch ana dat een paspoor afdoende is?).
Laten maken van de kentekenplaat.

Men schat de gemiddelde kosten op vijftig euro maar ik vrees dat het iets hoger kan uitvallen. De registratie is 22,50 euro en het maken van de kentekenplaat rond de 30 euro, daar moet de schouwing nog bij. (Hopelijk mankeert er dan niets aan de spartamet, alleen al voor het bekijken van de hulpmotor mag je bijna 100 euro neertellen, dan is er nog niets verholpen). Ha fijn, dat gaat me dus in elk geval meer kosten dan de jaarlijkse verzekering!

Je moet de staatskas wat spekken om schijnveilig te rijden tenslotte …