De Geus sprak vrijdag tegen dat wordt gestuurd op kwantiteit en niet op kwaliteit. “Het is niet waar dat er wordt gestuurd op uitkomsten van beoordelingen”, aldus de minister. Hij vindt het belangrijk dat de herkeuringen “zorgvuldig, toegewijd en met respect voor betrokkenen” worden uitgevoerd. Daarom geeft hij het UWV meer tijd en meer geld.

En wel 87 miljoen euro extra dames en heren. Hoe dat de keuringen kwalitatief beter moet maken mag Joost weten maar ik vrees dat de gewetensnood daarmee zo’n beetje wordt afgekocht en het tapijt er al overheen gelegd wordt.

Overigens komt dit extraatje bovenop de 300 miljoen die er al voor uitgetrokken was. Er worden 300.000 mensen herkeurd. Zie ik hier niet een riante, levenslange uitkering voor elke herkeurde over de balk gesmeten worden??

CiNNeR kan duidelijk niet rekenen. Gelukkig zijn jullie wel wat van me gewend nietwaar 😀