Buitenhof gezien vandaag? Zelden valt mijn bek nog open van uitspraken van de Geus maar … vandaag kreeg hij het dan toch weer voor elkaar. Even opbouwen van kwaad naar erger:

Zo trachte hij de problemen binnen het UWV van tafel te vegen door te stellen dat de voorzitter van de vereniging van verzekeringsartsen heeft gesteld dat zij wel integer zijn. (Dat daar wellicht juist de schoen wringt och .. ) Blijkt hij verder te mikken op een slagingspercentage van dertig procent van goedgekeurden die weer aan het werk zullen komen. (Zolang je de lat niet hoog stelt valt alles mee, zal de kamer fijn vinden om te horen).

Opzienbarender was dat deze herkeuringsoperatie plots helemaaaal geen bezuiniging hoeft op te leveren. “Sterker” zegt de Geus zelf, “het mag best een paar miljoen meer kosten als je mensen weer aan het werk gaat helpen”. Het is namelijk – tee dee hee – een sociaal plan! U wist het niet, ik wist het niet, de Tweede Kamer ongetwijfeld al helemaal niet. Ik betwijfel zelfs of zijn kabinet er van op de hoogte is, dat deze WAO duurder mag en moet uitvallen om ons triestige WAOers te helpen. Tranen van ontroering sprongen Paul Witteman in de ogen.

Dan de klapper. Er kwam een mooi voorbeeld. Neem de werknemer met hele lage rugpijn. Hij was fiscalist maar kan nu alleen nog staan of liggen. Dan moet je die man vertellen dat hij geen fiscalist meer kan zijn en dat “is toch verschrikkelijk” (och nu pinkt zelfs de Geus bijna een traan weg). Toch ziet de Geus licht aan de tunnel, de man kan tenslotte nog liggen. Dus kan er gewoon werk gezocht worden waarbij deze goedgekeurde arbeidsongeschikte van een liggende werkplek voorzien wordt. De werkgever kan namelijk simpel een beeldscherm aan de muur hangen boven eh .. de liggende werkplek.

Op de vraag van Paul Witteman of mensen dus kunnen liggen bij het ministerie van Sociale Zaken kwam een shit-nu-kan-ik-natuurlijk-niet-meer-terug, aarzelende ‘ja’.

Dus mensen, klim in de pen en schrijf een sollicitatiebrief! De vacatures vindt u hier. Solliciteer gericht, open sollicitaties neemt SZW niet in behandeling namelijk.

En u zou niet willen dat u afgewezen wordt op het feit dat u een open brief heeft geschreven terwijl u zo goed ende geweldig kan liggen nietwaar!