Op 28 juli was het nog spannend met een specialist die nog eens naar mijn klachten ging kijken. Maandag 31 juli oktober kwam het eindgesprek en bleek dat zij niets hebben kunnen vinden op immunologisch gebied wat mijn klachten kan verklaren. Hoewel ik dat wel verwacht had, was ik toch enorm teleurgesteld en barste eventjes in tranen uit. Hoopte tenslotte toch stiekem in mijn achterhoofd dat ze iets zouden vinden en dan pilletje en klaar is kees.

Wel heb ik ook gevraagd of het nog verwaarloosd Lyme kon zijn. Lullige is dat dat prima kan maar dat we het nooit zullen weten. Echt goed testen kan je het niet meer en een proefbehandeling weigerde ze resoluut omdat er teveel risico’s aan kleven. De kans dat het een schot in de roos blijkt is klein, de kans dat ik flink meer achteruit ga groot. Een arts zal daar dus natuurlijk nooit voor kiezen en ze heeft mij kunnen overtuigen dat het ook niet verstandig is (te lang verhaal, u zult het van me aan moeten nemen)

Wel was er iets anders gevonden, mijn lever staat aan het begin van vervetting. Nog niet meteen gevaarlijk maar dat zal het wel worden als ik niet wat aan mijn overgewicht ga doen. Niet via dieet maar door bewegen. Dat daar de crux zit bewees ik zelf eigenlijk al. Vorige week heb ik meer bewogen met intensiever huishoudelijke pogingen en daar viel ik onmiddelijk twee kilo van af. Toch gaat het wel problematisch worden, na die week kreeg ik eveneens een flinke terugslag en werd weer ziek. Het wordt dus een balans zoeken tussen twee kwaden, want die beweging ga ik toch zeker proberen. Overigens ga ik ook mijn voedinsgewoonten weer tegen het licht houden. Niet om te dieten maar wel omdat budgetair boodschappen doen meer vet oplevert en ik het laatste jaar wel degelijk vetter ben gaan eten. Zal er niet van af vallen (van Weight Watchers kwam ik zelfs aan) maar het is wel gezonder om weinig verzadigd vet in te nemen.

Enfin, ik laat het allemaal maar even bezinken. Wellicht kan ik nu wel via de verzekering iets aan medische fitness gaan doen. ME wordt ontkent maar obesitas en complicaties neem ik aan van niet.

U bent in elk geval weer op de hoogte ..