Gek is dat. Men is het er over het algemeen wel mee eens is dat ik aan de overgewichtige kant ben en velen zijn totaal niet beroerd me dat om de zoveel tijd duidelijk te maken. Maar als ik dan vertel dat ik er iets aan wil gaan doen, draait er in die hoofden een knop om en krijg ik als op automatische piloot te horen dat het wel meevalt, losloopt en er niets aan het handje is. Krijg ik met klem suikerzoete of moddervette etenswaren aangeboden en plots lijkt dun uit en dik hip.

Maar daar trap ik mooi niet in natuurlijk. Zeker niet nu ik voor het eerst een opening tot verbetering gevonden lijk te hebben. Viel ik twee kilo af toen mijn beweging ietsje op gang kwam, ben ik de week erna nog eens twee kilo afgevallen zonder welke beweging dan ook. Niets geen dieet en al helemaal geen gehonger. Maar wel flink schrappen in vet en dan vooral sneaky verstopt vet. Want wat blijkt: vele zaken waar geminderd is op de calorieen wordt er voor de smaak gecompenseerd met vet. Veel vet. Daarnaast hield elk dieet en/of dietist me aan de zuivel maar ook daar zit niet een klein beetje vet in ook! Vla, kwark, melk (en kaas natuurlijk), stikvet allemaal. En niet van de gezonde variant dus he. Tel er bij op dat goedkoop vlees en beleg garant staat voor bakken meer vet et voila ..

Hoewel ik wel hoop dat ik er nog wat meer mee kan afvallen is het overigens niet zozeer mijn doel. Ik wil gewoon wat gezonder worden. En ook dat gaat sneller dan je denkt geloof ik. Mijn bloeddruk was zowel boven als onder al vijftien punten lager, evenals mijn hartslag! Word er bijna bang van, straks was het een toevalsweekje nietwaar? Nah, ik ben overtuigd genoeg dat het zeker wel wat goeds voor me zal doen. En dus erg gemotiveerd.

En totaal anti-Atkins geworden meteen!